Fiskeguiden berättar

 

Har du alltid velat göra det där kastet under det där överhängande trädet på den där vackra sjön eller i den där floden, i den mest idylliska miljön?

Är du nyfiken på hur det är att fiska från en pedalkajak, eller är det kanske första gången du vill fiska gädda eller abborre?

 

Då har du kommit till rätt ställe här!

 

Michael van Opstal, vår fiskeguide i Emmaboda, tar dig till de vackraste platserna i Småland (Sverige) med en fullt utrustad Hobie trapkajak-fisketur.

Fiskeguiden kommer att jaga efter de största gäddorna och abborrarna som Europa har att erbjuda.

 

 

Hobies trampkajaker är idealiska för att ta sig till platser som du inte kan nå från land eller med en vanlig fiskebåt.

Stegkajaken har ingen förbränningsmotor, utan du rör dig framåt med benen.

En ytterligare fördel är att du är mycket tyst vilket är bra för naturens lugn och ro, men också för att inte störa fiskevattnet.

Det ökar också chansen att få syn på vilda djur vid vattenbrynet, t.ex. älg, räv, rådjur, bäver etc.

Men är det inte mycket tyngre eller svårare än att fiska med pedalkajak?

Nej, Hobie stegkajak är mycket lätt att styra och utrustad med ett avancerat Mirage-pedalsystem som gör framdrivningen ultralätt och ger dig händerna fria så att du kan fokusera helt på fisket.

Pedalkajaken är den mest stabila på marknaden, vilket gör det omöjligt att välta, och därför mycket lämplig för både unga och gamla.

Det kommer att finnas tydliga instruktioner i förväg, du kommer att få flytvästar, all utrustning och licenser ingår, fiskeguiden har genomgått BHV-utbildning, din erfarenhet kommer att beaktas så att vi kan ge dig en oförglömlig dag.

 

 

 

Vem är Michael?

"I flera år fiskade jag i nederländska vatten, men min passion för natur och fiske fick mig att bestämma, efter min semester i Sverige, att jag 2022 bytte Nederländerna mot det vackra Sverige.

Med min erfarenhet vill jag ge dig en oförglömlig dag.

En av de viktigaste aspekterna av fiske, förutom de goda fångsterna, är miljön och naturen, denna kombination gör den ultimata fiskeupplevelsen, det är vad jag vill förmedla tillsammans med en hälsosam dos av humor."

Vi arbetar med utrustning från toppmärken som Abu Garcia, Savage Gear, Raymarine, Hobie

 

Till skillnad från en vanlig kajak behöver du inte använda armar och händer för att ta dig framåt med Hobies trampkajak.

Tack vare det revolutionerande Mirage-pedalsystemet, där fenorna drivs av fotpedaler, seglar du snabbt och enkelt.

Fotpedalerna får fenorna att svänga fram och tillbaka under vattnet, utan att du behöver använda mycket kraft eller ansträngning.

Hobie trampkajak styrs med en liten joystick som gör att du kan manövrera kajaken enkelt och exakt